Винъс Уилямс се закани на Цветана Пиронкова. Двете излизат една срещу друга в понеделник в мач от 1/8-финалите на "Уимбълдън". Както е известно, първата ни ракета изхвърли Винъс на 1/4-финалите на Откритото първенство на Великобритания по тенис през миналата година и сега американката е настроена за реванш.

"Миналата година, за съжаление, не играх добре. Смятам, че не бях сериозна съперничка. Независимо от това как играя сега, знам, че този път ще съм на ниво. Готова съм да покажа най-добрата си игра. Уверена съм в силите си. Понякога изпускаш няколко лесни гейма и започваш да се ядосваш. Това се случи и миналата година, а вместо да се върна в мача, аз се подадох на емоциите. Не можеш да си позволиш подобно нещо, особено на четвъртфинал на "Уимбълдън". Този път всичко ще бъде много по-различно", убедена е по-голямата от сестрите Уилямс.

Винъс е респектирана от намиращата се в отлична форма Цвети Пиронкова.

"Тя се движи добре. Изглежда, че се справя много добре и с комбинирането на ударите си. Сякаш може да печели, както от форхенда и бекхенда си, така и от сервиса си", коментира още Винъс Уилямс.