Винъс Уилямс се класира за финала в Маями, след като победи Марион Бартоли с 2:0 сета. Американката спечели пъривя сет с 6:3, а втория с 6:4.

Американката тръгна по блестящ начин в първия сет, след като поведе още в началото с 3:0 гейма. По-голямата от сестрите Уилямс взе първите си 2 подавания и направи един пробив. Бартоли спечели второто си подаване убедително, като не даде точка на противничката си. Резултатът бе намален до 3:2 в полза на Винъс, след като двете изиграха драматичен 6-ти гейм спечелен от Бартоли. Последваха два много бързи гейма за Уилямс, Бартоли взе подаването си при 5:2, но в крайна сметка Винъс затвори сета при резултат 6:3.

Вторият сет започна по-добре за французойката. В началото двете си размениха по един сервис гейм, но след това Бартоли направи пробив и го затвърди за 3:1. Последва пробив на Винъс и резултатът отново бе равен – 3:3. Последваха два много трудни сервис гейма и за двете, но все пак се стигна до 4:4. Следващото подаване на Бартоли се оказа фатално за нея, защото допусна пробив за 5:4 и даде шанс на Винъс да сервира за мача, от който тя се възползва по безапелационен начин и спечели подаването си с

Винъс ще чака победителката от срещата между Клайстерс и Енен, която е от 4:00 часа тази сутрин./БЛИЦ