Американската тенисистка Винъс Уилямс се класира за втория кръг на Ю Ес Оупън, след като записа успех с 6:3, 3:6, 6:2 над словачката Виктория Кужмова. Деветата в световната ранглиста призна, че преди мача не е имала представа как изглежда нейната съперничка.

Виктория Кужмова е родена на 11 май 1998 година в Кошице и през 2015 година печели титлата от Ю Ес Оупън за девойки при двойките. Година по-късно е финалистка на турнира, но на сингъл. Към момента е 135-а в световната ранглиста, което е най-предното й място в класацията на WTA. Има 11 титли на сингъл и 3 на двойки от турнири на ITF.

„Преди началото на срещата нямах никаква идея коя е моята съперница, как изглежда и т.н. Но тя игра изумително. Удряше здраво и добре се сражава на корта. В този мач ми се наложи да поработя за победата“, призна 37-годишната американка.

„Честно казано не планирах да губя сет, но такива неща се случват. Това е първи кръг, трябва да коригирам някои неща в представянето си и да се настройвам към турнира“, обяви Винъс Уилямс.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН – ТУК
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН - ТУК