На 19 октомври 2014 г., неделя, по повод старта на учебната 2014/2015 г. за втора пореден път и като част от събитията за повишаване нивото на информираност за аутизма в българското общество и зачитане респекта към аутистичните личности ще се проведе Тенис празник „Деца помагат на деца”.

Състезанието се организира от Фонд за терапии за деца с аутизъм, учредители - Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Национална Асоциацията на ресурсните учители в България НАРУ,  съвместно с Българската Федерация по тенис и с подкрепата на Столична община, Ресурсен център- София и Държавен Логопедичен център- София.

Турнирът започва от 11.00 на централния корт на Национален тенис център в Борисовата градина, ул. "Незабравка" №3-5( зад Парк хотел "Москва). Посланици на добра воля са: кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът на България Константин Пенчев.

Идеята на тенис турнира е български деца с изявена спортна дейност в областта на тениса, да помагат на този ден на деца с разстройство от аутистичния спектър, като отборите ще бъдат тренирани от личности от българския обществен живот, които подкрепят каузата и инициативите ни през годините. Сред поканените за празника са Ники Кънчев, , Камен Воденичаров, Гала, Тома, Елена Петрова, Йоана Драгнева , Биляна Петринска, Калин Сърменов и др.

На отделен корт ще се обучават деца с проблеми от аутистичния спектър, след предварително записване на [email protected], като няма да бъдат върнати и деца, записани на място.