Вивиан Златанова спечели първа титла на двойки жени в кариерата си в турнирите на ITF. 16-годишната българка и руската й партньорка Анна Григорян победиха на финала вторите в схемата Диана Боголий (Украйна) и Маргарита Лазарьова (Русия) със 7:6(5), 6:2 на финала при дуетите на надпреварата по тенис на червени кортове в Шимкент (Казахстан) с награден фонд 10 хиляди долара. Така младата българка си осигури 12 точки за световната ранглиста на двойки и 319 долара.

Преди това в днешния ден Златанова се класира и за финала на сингъл, където утре ще срещне четвъртата в схемата Александра Гринчишина (Казахстан). В същото време друга наша млада тенисистка - Джулия Терзийска, се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Анталия (Турция) с награден фонд 10 хиляди долара, пише viasport.bg.

18-годишната Терзийска, която тръгна от квалификациите, наниза 8 аса и елиминира друга квалификантка Дениса Алертова (Чехия) с 6:4, 6:3. Младата софиянка, която вече тренира в Германия, заработи 4 точки за световната ранглиста и 490 долара, а за място на финала ще срещне поставената под номер 8 Ленка Юрикова (Словакия).