Днешните спортни звезди са истински дар за рекламодателите. Тенисистите пък са от малкото спортисти, които могат да се ползват за рекламни лица от производители на часовници по време на мачовете на корта. Луксозни марки като „Rolex“, „Audemars Piguet“ и „TAG Heuer“ се възползват от тази възможност и дават на лицата на тениса някои от най-актуалните си модели. Сделката е изгодна, тъй като при спечелване на турнир тенисистите позират с трофея. Тогава акцентът на снимките е върху ръцете, които държат купата, а там на едната китка има часовник.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

РАФАЕЛ НАДАЛ
Richard Mille RM27-03
През 2010 година испанецът сключи сериозен договор с швейцарския производител, а съвместната им дейност продължава и до днес. Испанецът често може да се види по време на мач с часовник на „Richard Mille“ на ръката. През миналата година на „Уимбълдън“, той игра с модел, струващ 550 000 паунда. Въпросният часовник не е препятствие за играта на Надал, тъй като тежи едва 20 грама. Моделът може да издържи натоварване от 10 000 g. Трябва да се отбележи, че Рафа Надал е вдъхновението за създаването на „RM27-03“, който е в цветовете на испанското знаме.

СЕРИНА УИЛЯМС
Audemars Piguet Royal Oak Shore
Когато се едно от най-влиятелните лица в спорта, спонсорите естествено се възползват от популярността ти. Швейцарската компания „Audemars Piguet“, която е любима и на футболистите от Висшата лига, има договор със Серина Уилямс от 2014 година. Американката често може да бъде видяна на корта с часовник от модела „Royal Oak Shore“, който се продава за 45 000 паунда. През 2017 година швейцарският производител позволи на американката да се появи на светско събитие с модела „Diamond Outrage“, който струва 1 милион паунда.

НОВАК ДЖОКОВИЧ
Seiko Astron GPS Solar Dual Time
Сърбинът може да е №1 в света, но изостава доста в рекламите с часовниците. Преди пет години Ноле подписа договор със „Seiko“ и получава по 4 милиона паунда на година от японския производител. Контрактът е в сила до 2020 година. Въпреки сериозната сума, която получава от фирмата, часовникът на Джокера не е много скъп. Продава се за 1495 паунда. Моделът „Astron GPS Solar Dual Time“ се отличава с инкрустации от розово злато, циферблат от черна керамика и стъкло от сапфирен кристал.

РОДЖЪР ФЕДЕРЕР
Rolex GMT-Master II
Като дългогодишно лице на швейцарската луксозна марка, Федерер е вдигнал много трофеи с различни модели на производителя. Сред любимите му е „Datejust II“, който носи през 2009 година при подобряването на рекорда на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем. Швейцарецът често носи модела „GMT-Master II“, който струва 11 000 паунда. Според слуховете Федерер получава по 5 милиона паунда годишно от „Rolex“.

АНДИ МЪРИ
Rado Hyper Chrome Automatic Chronograph Match Point
Счита се, че шампионът от „Уимбълдън“ за 2016 година печели по 1 милион паунда на година от швейцарския производител „Rado“. Британецът редовно е на корта с модела „Hyper Chrome за 3370 паунда“, който носи и при триумфа си в „Ол Инглънд Клъб“ преди три години. Този часовник има каишка, която сама се настройва по китката на човека, но за това са нужни около пет часа, за да бъде постигнат пълния комфорт.

МАРИЯ ШАРАПОВА
TAG Heur Formula 1 Lady
Когато рускинята беше извадена от спорта заради допинг през 2016 година, тъкмо се водеха преговори за продължаване на договора с швейцарския производител. Скоро след това разговорите бяха прекратени и беше сложен край на сътрудничество, започнало през 2004 г. До онзи момент Маша се появяваше на мачовете с модела „Aquaracer“ за 1200 паунда, а извън корта носеше „Formula 1 Lady“ за 1900 паунда.

СТАН ВАВРИНКА
Audemars Piguet Royal Oak Shore Diver
Швейцарецът носи мъжка версия на часовника на Серина Уилямс, но съвсем различен модел и доста по-евтин (18 000 паунда). Вавринка е лице на производителя „Audemars Piguet“ от 2014 година, а през 2017 година засне ексклузивна рекламна кампания. Тенисистът публикува в социалните мрежи и снимки от посещението си във фабриката на компанията в село Льо Брасу в кантон Во, където се правят часовниците.

АЛЕКСАНДЪР ЗВЕРЕВ
Richard Mille RM67-02 
Германецът подписа с луксозната швейцарска марка през 2016 година. Връзката беше направена от Рафаел Надал, който препоръча Зверев като една от бъдещите звезди на тениса. През 2018 година Саша беше част от събитие в Монако, на което „Richard Mille“ презентираха модела „RM67-02“, струващ 105 000 паунда. Часовникът е ултралек и тежи едва 32 грама. Зверев може да бъде видян на корта с този модел, като винаги е в тон с екипировката му мача.

КАРОЛИНЕ ВОЗНЯЦКИ
Rolex Daytona
Бившата №1 в женска тенис е в договорни отношения с швейцарската компания от 2010 година. Когато датчанката спечели първия си турнир от Големия шлем през 2018 г., побеждавайки Симона Халеп на финала на Аустрелиън Оупън, тя демонстративно показа своя „Rolex Daytona“, чийто циферблат е инкрустиран с диаманти. Цената на модела е 113 950 паунда.

ДОМИНИК ТИЙМ
Rolex Daytona Chronograph
Когато става дума за професионалет тенис, „Rolex“ явно обича да разполага с най-добрите играчи сред рекламните си лица. 25-годишният австриец, който в момента е четвърти в световната ранглиста, често може да бъде видян с два различни часовника на швейцарската компания. Моделът „Daytona chronograph“ се продава за 14 000 паунда. Другият любим на Тийм часовник „Rolex Submariner“ струва 9000 паунда.