Участници, зрители и гости на европейското първенство по лека атлетка в Белград отмарят между сеансите в кафе-ресторанта на сръбската тенис звезда Новак Джокович, наречено „Кафе Новак“. То се намира в непосредствена близост до зала „Комбанк Арена“, където се провежда първенството, в сградата на хотел „Ин“.

Кафенето е уникално само по себе си, защото има специална стая, където са изложени купите, спечелени от Ноле от различните турнири. Там може да се видят трофеите му от Големия шлем, двете награди „Лауреус“ и оригиналните екипи, маратонки и ракети, с които е стигнал до някои от титлите, както и много негови снимки от церемониите по награждаване на различните надпревари. Тук е и последната му купа от Катар, с която той позира и на огромния постер с надпис „Наш Ноле“, разпънат по височината на хотела, пише monitor.bg.

Посетителите на заведението могат да се насладят на кафе за под 3 лева, както и на уникалната торта „Новак“ от различни видове шоколад.

В ресторанта, разбира се, могат да се гледат спортни събития на големите тв екрини, разположени по стените, както и уникалните картини Nano Arts на Братислав Леонид Мусички, изобразил на портрети много от световните звезди, сред които Серена Уилямс, Роже Федерер, Рафаел Надал, но също и Луис Хамилтън, Линдзи Вон, Зинедин Зидан и др.

Една от колоните в заведението пък е пълна с тенис топки и придава допълнителен спортен дух на мястото. Има и магазин със спортна екипировка изцяло на марката „Новак Джокович“.

Втората ракета в света посетил заведението си за последно преди около месец, довериха от персонала на „Кафе Новак“.