Григор Димитров ще бъде част от зрелището Ultimate Tennis Showdown, което ще се проведе във Франкфурт от утре до неделя.

Най-добрият български тенисист ще участва като заместник на руснака Даниил Медведев, който в края на миналата седмица загуба финала на US Open от Новак Джокович.

Гришо ще участва с прозвището G-Unit, което съвпада с името на рап група с участието на известния 50 Cent. Това няма първото участие на хасковлията на Ultimate Tennis Showdown. Той беше част от проявата и през 2020 г.

Останалите участници ще бъдат Гаел Монфис (La Monf), Диего Шварцман (El Peque), Каспер Рууд (The Iceman), Андре Рубльов (Rublo), Ян Левард Щруф (The Thunder), Кристофър Юбанкс (The Rocket) и Беноа Пер (The Rebel). Всички участници ще се състезават с прякорите си, а не с имената си.

Според програмата, през първите два дни ще има 6 мача и всички 8 тенисисти ще бъдат на корта, а за неделя са запазени двата полуфинала и финалната среща на турнира. Всички срещи ще се играят под съпровода на музика от най-актуалните диджей.