Войната между половете в тениса продължава с пълна сила, а причината са наградните фондове, които са по-високи при мъжете.

"Мисля, че не трябва наградните фондове при мъжете и жените да са равни. Това, което ние правим на корта, е много повече от това, което правят жените. Въобще няма място за сравнение. Достатъчно е да се погледнат приходите в надпреварите от Големия шлем и къде има повече публика. Това не е равенство, това е бизнес. Прости сметки и нищо лично. Защо, например, моделите мъже са по-ниско платени от жените? Нима в тениса трябва да плащаме повече на жените заради външния им вид. Смесените турнири вече са в миналото. Съветът на играчите към ATP ще направи всичко възможно да раздели мъжкия от женския тур и да няма смесени надпревари. Така ще се засичаме само на турнирите от Големия шлем", коментира номер 96 в света Сергей Стаховски.

По време на последния "Уимбълдън" членът на съвета на играчите към ATP Жил Симон се изказа категорично против равностойното заплащане заради усилията и продължителността на мачовете при силния пол в сравнение с тези на нежния.