Каролине Вожняцки също потвърди участието си на предстоящия турнир на шампионките на УТА в София. Състезанието ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември в зала “Арена Армеец”, а датчанката ще бъде водачка в схемата. Наградният фонд е 750 000 долара.
 
Датчанката, която вчера спечели Купа “Кремъл” в Москва,  призна, че се е надявала да заслужи място в Шампионата на УТА в Истанбул, за който се класират първите осем в световната ранглиста. Тя обаче е 11-а в света и дори не успя да попадне сред двете резерви за състезанието в Турция през следващата седмица.

"Съжалявам, че отпаднах за Истанбул. Със сигурност обаче ще бъда в София с намерението да покажа добър тенис и да спечеля. Това е целта на моята визита до България”, коментира Каролине, която на 11 юли навърши 22 години.
 
Другите дами, които ще участват на турнира в София, са: Цветана Пиронкова (България), Надя Петрова (Русия), Мария Кириленко (Русия), Роберта Винчи (Италия),  Кая Канепи (Естония). Останалите две участнички ще станат по-късно днес. С най-големи шансове са Су-Вей Хсиех (Тайван) и Цзе Чжън (Китай).