Бившата номер 1 световната ранглиста по тенис Каролине Вожняцки призна, че напълно заслужено е загубила от рускинята Надя Петровс с 1:6, 2:6 във финала на Турнира на шампионките, провел се в зала „Арена Армеец” в София.
 
„Причината за загубата ми не беше контузията. Надя игра страхотно и заслужено победи. Просто днес играта ми не вървеше, но дадох всичко от себе си. В първия сет стоях по-равностойно на корта, а във втория се опитах да натисна съперничката си, да я поставя под напрежение, но прекалих и допуснах много грешки. Надя сервираше много добре днес, постарах се да я дръпна назад зад основната линия, да я раздвижа, но не стигнах до желания резултат”, сподели Вожняцки.
 
„Като цяло седмицата бе доста добра за мен. Искаше ми се да спечеля, но не успях. Сега ще се отдам на заслужена почивка. Иска ми се да не правя нищо няколко седмици. След това ми предстоят тренировки и подготовка за новия сезон. През последните месеци научих много за себе си, за играта си и това ме кара да съм наистина доволна. Плановете ми са още 5, 6 или 7 години да играя”, допълни датчанката.