Доскорошната №1 в дамския тенис Каролине Вожняцки призна, че е обидена след нападките по неин адрес от страна на Мартина Навратилова и Мартина Хингис.
Легендарната Навратилова заяви в навечерието на Ауестрелиън Оупън, че никой не смята датчанката за истинската №1 в световната класация. Чехкинята с американски паспорт, която има 18 титли от Големия шлем, добави, че Каролине никога нямаше да стигне до първата позиция, ако все още се даваха допълнителни точки за победи над високопоставени тенисисти.
 
„През последните 4 години Вожняцки не се представя добре срещу останалите от топ 10 или топ 5“, каза Навратилова и добави, че ранглистата разчита „прекалено много на количеството, а не качеството“.
 
Същата песен запя и швейцарката Мартина Хингис: “Вожняцки играе прекалено защитно, а на всичко отгоре до момента няма нито една титла от Шлема.”
 
Отговорът на 21-годишната Каролине е следният: „Загубих част от уважението, което имах към тях и към това, което са постигнали. Знам колко трудно е да стигнеш топ ниво в спорт като тениса. Никога няма кажа, че Навратилова може да е номер едно само ако никой друг не играе. Това би било непочтително. Тя беше невероятна, спечели толкова турнири от Големия шлем. Ударите й бяха удивителни.
 
Мартина Хингис също беше невероятна, тя беше любимият ми играч. Но си мисля, че трябва да уважават малко повече днешните състезатели. Най-малкото, защото знаят колко е трудно. Не обичам да критикувам хората, защото винаги съм позитивно настроена.”