Бившата лидерка в световната ранглиста Каролин Вожняцки се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия). Представителката на Дания победи трудно с 6:3, 6:7 (4), 7:5 Елина Свитолина.

Това е първия успех за Вожняцки на трева след "Уимбълдън" 2019 и в следващия кръг ще се изправи срещу Вероника Кудерметова, която елиминира Даян Пари след обрат с 3:6, 7:5, 6:1. 

Украинката водеше с 2:1 в последния сет, когато двубоят беше прекъснат в понеделник вечерта. Вожняцки беше поискала медицинско прекъсване, след като загуби третия гейм в третата част от двубоя.

"Вчера играхме при слънчево време, след това стана тъмно. След това кортът стана хлъзгал и аз паднах. След хубав нощен сън и добро лечение се почувствах много добре днес. Просто трябваше да се движа и да бъда агресивна", каза Вожняцки.

Тя постигна едва втори успех срещу Свитолина след седем изиграни мача между двете тенисистки. 

Свитолина имаше аванс от 3:1 в последния сет, след като датчанката обърна до 5:3 в своя полза. Вожняцки допусна пробив, след като сервираше за мача, но след това проби украинката за седми път в мача и това й осигури краен успех след два часа и половина.

Каролин Вожняцки завърши с 29 печеливши удара и 34 непредизвикани грешки. 

В срещи от втория кръг в турнира играещата с "уайлд кард" Паула Бадоса от Испания победи с 4:6, 6:2, 6:2 представителката на домакините Юле Ниймайер, докато хърватката Дона Векич отстрани рускинята Екатерина Александрова след 6:4, 3:6, 6:3.