Датската тийнейджърка Каролин Вознячки се класира на финала на женския тенис турнир в Мадрид, след като се наложи със 7:6, 6:3 над бившата № 1 в смета Амели Моресмо.

18-годишната Вознячки спечели титлата в Понтне Ведра и бе финалистка в Мемфис и Чарлстън по-рано през годината и ще стане първата датчанка в световния Топ 10 на женския тенис, когато в понеделник бъде актуализирана световната ранглиста.
 
29-годишната Моресмо, която има две титли от “Големия шлем”, не успя да спечели два сетпойнта при свой сервис при 5:4 в първия сет. След това французойката загуби с 1:7 в тайбрека.
 
Вознячки и Моресмо си размениха по един пробив в началото на втория сет, преди датчанката да вземе точка при сервис на французойката за 4:2.
 
Моресмо спаси един мачпойнт след типичното си елегантно отиграване от бекхенд, но след това прати дълъг форхенд и позволи на Вознячки да се класира на финала.
 
След успеха си в Рим през миналата седмица, световната № 1 Динара Сафина се е прицелила във втора поредна титла в Мадрид, а по-късно днес в другия полуфинал играе с Пати Шнидер./БЛИЦ