Каролине Возняцки победи Франческа Скиавоне с 3:6, 6:1, 6:1 на турнира в Доха и по този начин гарантира, че ще остане на първо място в световната ранглиста до края на годината.
 
20-годишната датчанка е най-младата тенисистка след Мартина Хингис през 1997 г., която финишира годината като № 1. В началото на този месец Возняцки измести Серина Уилямс от първото място, а през тази година е спечелила повече титли (6) и повече мачове (61) от всяка друга тенисистка.
 
Датчанката си гарантира участие на полуфиналите на турнира в Доха, заемайки второто място в Тъмночервената група след Вера Звонарьова. Ким Клайстерс и Саманта Стосър прогресираха напред от Бялата група, но по-късно днес ще се изправят една срещу друга, за да определят коя от двете ще завърши на първо място и ще играе с Возняцки на полуфиналите.
 
Клайстерс се наложи над Виктория Азаренка с 6:4, 5:7, 6:1. Стосър, която спечели първите си два мача на турнира, загуби с 6:4, 4:6, 6:7 от рускинята Елена Дементиева. Австралийката си гарантира прогрес напред, след като спечели първия сет в мача./БЛИЦ