Поставената под номер 3 в основната схема Каролин Возняцки (Дания) елиминира защитаващата титлата си Доминика Цибулкова (Словакия) в 1/4-финалите на турнира за "Купата на Кремъл" в Москва. Бившата номер 1 в света се наложи с 6:2, 6:7(1), 6:1, записвайки след 2 часа и 11 минути игра своята девета победa от 12 мача срещу Цибулкова. Така датчанката ще се изправи на 1/2-финалите срещу шведката София Арвидсон, която изненадващо отстрани 7-ата в схемата Мария Кириленко (Русия) с 6:3, 6:3.

22-годишната Возняцки, 11-а в света в момента, реализира два пробива в първия сет и така поведе в резултата. Във втората част имаше доста сериозна размяна на пробиви и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него 5-ата поставена Цибулкова пое контрол и го спечели със 7:1 точки. В решаващия трети сет Вожняцки даде само гейм на съперничката си и се поздрави с успеха в срещата.

"Мачът беше наистина добър и мисля, че двете с Доминика играхме чудесно. Разликата бе в това, че аз успях да задържа високото ниво до края, спечелих важните точки, особено в началото на третия сет", каза Каролин.