Световната номер 1 Каролин Возняцки продължава отличното си представяне на "Аустрелиън Оупън". 20-годишната датчанка преодоля осминафиналите, като все още няма загубен сет от началото на турнира. Возняцки надигра с 6:3, 6:4 Анастасия Севастова от Латвия. Датчанката се нуждае от още само една победа, за да запази лидерската позиция в световната ранглиста след края на "Аустрелиън Оупън".

Мачът не започна добре за Возняцки, която допусна ранен пробив и латвийката поведе с 3:1. Датската тенисистка обаче спечели 6 поредни гейма, спечелвайки първата част и повеждайки с 1:0 с пробив в началото на втория сет. Във втората част Севастова поддържаше интригата до 4:4, но след това Возняцки спечели деветия и десетия гейм и приключи двубоя в своя полза след само един час и 20 минути игра.
Возняцки се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. За място на полуфиналите датчанката ще спори с Франческа Скиавоне (Италия) или Светлана Кузнецова (Русия).

Очакванията за оспорвана битка между поставената под номер 8 в схемата Виктория Азаренка (Беларус) и номер 9 На Ли (Китай) не се оправдаха. Намиращата се в прекрасна форма На Ли елиминира съперничката си с 6:3, 6:3 след само 84 минути игра. На четвъртфиналите На Ли, която също като Возняцки няма загубен сет досега, ще се изправи срещу победителката от мача между Мария Шарапова (Русия) и Андреа Петкович (Германия).БЛИЦ