Бившата № 1 в световния женски тенис Каролине Возняцки се класира за втория кръг на турнира в Ню Хейвън, където има само една загуба за шест години. Датската тенисистка, четирикратна шампионка от турнира, се класира напред след отказване на Шуай Пън.
 
Китайката водеше с 6:2, 1:3, когато съдията на стола обяви, че Шуай Пън прекратява участие в мача заради заболяване. Организаторите на турнира обявиха, че азиатката се е оплакала от световъртеж. 27-годишната китайка прави професионална кариера в тениса, въпреки че на 12-годишна възраст е претърпяла операция на сърцето.
 
Возняцки, която е поставена под № 4 в Ню Хейвън, вече има 21 победи и една загуба на турнира за последните шест години. Единственото й поражение беше на полуфиналите през миналата година, когато се отказа заради контузия на коляното.
 
Американката Слоун Стивънс също продължава напред, след като се наложи с 6:4, 6:4 над Ана Шмиедова от Словакия. Следващата й съперничка ще бъде Юлия Георгес от Германия, която записа успех с 6:2, 4:6, 7:5 над Бояна Йовановски от Сърбия.
 
Поставената под № 5 Роберта Винчи от Италия стана първата отпаднала тенисистка от основната схема на турнира, след като записа загуба с 5:7, 3:6 от Карла Суарес Наваро. В следващия кръг испанката ще играе с румънката Симона Халеп, която се наложи с 6:2, 6:1 над Даниела Хантухова от Словакия.
 
Осмата в схемата Доминика Цибулкова от Словакия също отпадна. Тя отстъпи на Клара Закопалова от Чехия с 6:3, 3:6, 3:6.