"Исках да завърша сезона със силна серия и може би с титлата в Жухай, която да ме накара да забравя разочароващата втора част от сезона. Това обаче не се получи и сега имам нужда да си почина и да се освободя от гнева", заяви Каролине Возняцки, която беше принудена да се откаже от мача си от груповата фаза на турнира в Жухай срещу Светлана Кузнецова при резултат 5-7 2-2.

Датчанката порязала лошо пръста си с кухненски нож в деня преди двубоя и заради това не можеше да държи достатъчно добре ракетата, което доведе до контузия в китката по време на срещата. "Когато излязох на корта, не мислех, че нещата могат да станат толкова сериозни - обясни Возняцки. - Започнах да чувствам силна болка при изпълнението на бекхенд и съм наистина разочарована от развиетието на нещата.

През този сезон имах контузии в коляното, гърба, крака, а сега и в китката. Надявам се 2016-а да е по-добра за мен и да имам повече шансове да се представя по начина, по който искам. В момента не съм доволна от себе си, но ще дам всичко, за да потегля силно догодина."