Световната № 1 в женския тенис Каролине Возняцки предприе нова тактика при днешната си поява пред медиите. Датчанката се класира за четвъртия кръг на Australian Open и иззе функциите на репортерите, като сама проведе интервю със себе си.
 
В доста любопитен стил Возняцки опита да покаже, че не е суховата тенисистка, за каквато е определяна от различните издания. Тя доказа, че е уморена от въпроса, дали заслужава да е № 1, след като няма титла от голям турнир.
 
“Искам този път интервюто да е малко по-различно”, заяви усмихната Возняцки след победата си с 6:4, 6:3 над Доминика Цибулкова.
 
20-годишната датчанка седна пред микрофоните и постави един лист с бележки пред себе си и се усмихна на журналистите. След това обвини представители на медиите, че й задават скучни въпроси и това предизвиква отегчаващи отговори.
 
“Намирам това поведение за много забавно. Винаги ме питат едно и също, така че този път сама ще си направя интервюто и започвам направо с отговорите. Вече знам, какво искате да ме питате”, заяви Каролине.
 
“Чувствам се прекрасно. Щастлива съм, че преминах в следващия кръг. Усещах добре ракетата и това ми помагаше по време на мача”, заяви датчанката като правеше справка с написаното на бележката.
 
В случая с Возняцки, най-често задавания въпрос е, дали се чувства заслужила да бъде № 1 в ранглистата. Каролине излезе начело в класацията на WTA през октомври, като измести Серина Уилямс, въпреки че има само 12 титли от турнири. Уилямс има 37 купи и 13 от Големия шлем.
 
“Ох! Дали заслужавам да съм № 1? За пореден път ще заявя, не усещам напрежение да бъда № 1. Радвам се на успехите си. Мисля, че имах успешна година и досега се представям добре на турнира.”
 
След това датчанката премина към графата “по-интересни въпроси” от типа: Да опознаем Каролине Возняцки. В момента тя е свободна, но предрече, че бъдещият й съпруг ще бъде спортист. Той трябва да бъде честен и да разбира изискванията на нейната професия.
 
“Понякога медиите са толкова добре настроени, че не мога да се фокусирам върху истинските неща, които искам да споделя”, пошегува се тенисистката, обръщайки се към своята майка, която събира изрезки със статии за нея в един албум.
 
“Тя твърди, че изрязва само малка част от материалите в изданията, но пак мисля, че е събрала прекалено голям куп. Винаги пътувам с баща ми, който е мой треньор. Майка ми рядко идва с нас. Наистина се радвам, когато присъства на турнирите. Тя готви добре и е прекрасно на такива тежки надпревари да опиташ домашноприготвена храна.”
 
Возняцки не е свирила на пиано от 13-годишна, но иска да опита отново с клавишите. “Мисля да поискам от своя агент, да ми поставя един синтезатор в стаята, когато съм на турнир. Това би било прекрасно”, заяви датчанката.
 
Тя засегна и общи теми като глобалното затопляне: “Използвайте електрически коли, возете се на автобуси и влакове. Не се задържайте дълго под душа. Аз съм лош пример, тъй като прекалено много летя със самолет”, обяви Каролине.
 
Датчанката не пропусна да говори и за футбола. Тя изрази надежда, че Ливърпул ще спечели повече мачове във Висшата лига. Даде и препоръки на медиите, какви въпроси не бива да се задават на някои други тенисисти.
 
“Например, не питайте Анди Мари, дали мисли, че ще спечели турнир от Големия шлем през тази година. Той се опитва да стане първият британец от 1936 г. насам спечелил такава надпревара. Мисля, че е доста уморен от подобни въпроси. Анди обича да играе на “Плейстейшън” и със сигурност бих му задала няколко въпроса за това.”
 
“От датските журналисти знам, че другите медии искат да знаят повече за мен. Разбирам, че трябва да пишете за нещо. Време е да почнете да ми задавате и други въпроси, различни от традиционните и скучните”, завърши Каролине Возняцки./БЛИЦ