Каролине Возняцки се класира на четвъртфинал на Аустрелиън Оупън за първи път от 2012 година, след като записа бърза победа с 6:3, 6:0 за 64 минути над Магдалена Рибарикова от Словакия. За място на полуфиналите датчанката ще спори с Карла Суарес-Наваро от Испания, която обърна Анет Контавейт (Естония) за успеха с 4:6, 6:4, 8:6.

Рибарикова първа направи пробив в мача, а това стана в третия гейм. Возняцки веднага върна брейка, а след това пое контрол над мача. Тя направи още един пробив за 4:2 в първия сет, а това й позволи да спечели частта. Във втория Каролине Возняцки позволи на съперничката си да спечели едва шест точки и така се класира за четвъртфиналите.

Карла Суарес Наваро измъкна драматичен успех от Анет Контавейт, след като загуби първия сет с 4:6, а във втория изоставаше с 1:4. Тогава последваха три поредни пробива в полза а испанката, която така изравни резултата в мача. Двете размениха по един брейк в деветия и десетия гейм на третата част. Решителен за победата на Суарес Наваро се оказа пробивът в последния гейм на мача, който испанката осъществи при третата си възможност.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ