ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Руският тенисист Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на Australian Open, записвайки победа с 6:3, 3:6, 6:4, 4:6, 7:6 (9) над датчанина Холгер Руне. Срещата продължи 3:39 минути. Рубльов направи впечатляващ обрат в решителния пети сет, когато първо спаси два мачбола, за да прати мача в тайбрек, а в него навакса пасив от 0:5 и 3:7. Накрая руснакът имаше късмет и взе победната точка с помощта на мрежата.

Ключов в първия сет се оказа пробивът, който Рубльов направи в осмия гейм, за да поведе с 5:3, а след това взе собствения си сервис-гейм на нула. Руне изравни резултата в мача, благодарение на осъществения брейк в подаването на съперника за 3:1 във втората част. Руснакът отвърна на предизвикателството и отново поведе, взимайки третия сет, в който датчанинът спаси една точка за пробив в четвъртия гейм, но не успя да стори това в шестия и позволи на съперника му да поведе с 4:2.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В четвъртия гейм Холгер Руне първи взе предимство, пробивайки за 4:2, но Рубльов успя да върне пробива в деветия гейм. Веднага след това датчанинът отново успя да осъществи брейк в подаването на руснака и да изравни резултата в мача за 2-2.

В решителния пети сет двамата тенисисти направиха по един пробив, а при резултат 6:5 в своя полза Руне стигна два мачбола при сервис на Рубльов. Руснакът обаче успя да ги спаси, а след това да спечели и подаването си. Това наложи изиграването на тайбрек до 10 точки.

В него норвежецът взе сериозен ранен аванс, повеждайки с 5:0. Рубльов постепенно го навакса, спечелвайки шест поредни точки при 3:7, за да стигне до крайна сметка до два мачбола в своя полза. Руне успя да изравни за 9:9. След това руснакът взе точката при свой сервис и стигна до нова възможност за спечелване на мача. В решителното разиграване Андрей Рубльов имаше късмет, тъй като стигна до успеха с помощта на мрежата.

Съперник на руския тенисит на четвъртфиналите ще бъде победителят от мача между Новак Джокович (Сърбия) и Алекс де Минор (Австралия).

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК