Australian Open регистрира първия случай на тенисист с положителен тест за COVID-19, въпреки строгото изискване всички участващи играчи да бъдат ваксинирани. Именно липсата на имунизация беше и обявената причина за скандалното недопускане на Новак Джокович на Зеления континент. 

Случаят с французина Юго Юмбер става само три дни след началото на първия за годината турнир от Големия шлем. Той обяви новината след отпадането си в първия кръг от своя френски сънародник Ришар Гаске след 6:3, 6:7 (4), 6:7 (3), 3:6.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това е пореден неприятен момент за френския тенисист, който има само една победа от месец август насам. Световният №40 победи руснака Даниил Медведев в три сета на ATP Cup в началото на годината.

Юго Юмбер не е първият тенисист, който дава положителен тест за коронавирус в Австралия през последните седмици. По време мач Бърнард Томич обяви на съдията, че не се чувства добре и вероятно има COVID-19. Само два дни по-късно подозренията на австралиеца бяха потвърдени от проведено изследване. Томич не успя да се класира за Australian Open.