Приключи втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Основните фаворити в схемата при мъжете и при жените продължават напред към осминафиналите, а за жалост нашите представители Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпаднаха.

Гришо се изправи срещу поставеният под номер 17 в схемата Ришар Гаске и дори успя да вземе първия сет, но контузия му попречи да премине през французина. Все пак трябва да похвалим Димитров, който въпреки контузията игра мъжки и близо два часа стискаше зъби и се бореше с Гаске. В крайна сметка след 7:5, 5:7, 2:6, 3:6 първата ни ракета отпадна.

Цвети Пиронкова започна ударно срещу номер 14 в схемата Франческа Скиавоне (Италия) и спечели първия сет с 6:2, но в следващите два не успя да се противопостави и загуби мача с 6:2, 3:6, 1:6.

При жените голямата изненада е отпадането на поставената под №8 в схемата Марион Бартоли (Франция), която бе отстранена от хърватката Петра Мартич. От турнира отпаднаха още №16 Мария Кириленко (Русия), №19 Йелена Янкович (Сърбия) и №24 Петра Цетковска от Чехия.

При мъжете изненадите почти липсваха. От първите 15 в схемата отпадна единствено американецът Джон Иснър, който е поставен под номер 10 в схемата на “Ролан Гарос”. Иснър загуби исторически мач от Пол-Анри Матьо (Франция), който продължи цели 5 часа и 44 минути. В крайна сметка представителят на домакините продължава напред след 6:7, 6:4, 6:4, 3:6, 18:16. Загубите на Виктор Троицки, Бърнард Томич, Филип Колшрайбер и Флоариан Майер не могат да се приемат като сензации.

Всички резултати и схемата на “Ролан Гарос” следете ТУК!