Най-добрият български тенисист Григор Димитров днес се изкачи с две позиции в световната ранглиста и се завръща в топ 30. Хасковлията заема 29-то място, като в актива си има 1310 точки.

Първата ни ракета за последно игра на Australian Open, където стигна до 1/8-финал и отпадна от Франсис Тиафо. След това получи контузия в рамото, заради която пропусна турнира в Ротердам и няма да играе в Акапулко.
Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Следващият турнир в програмата на Димитров е Мастърсът в Индиън Уелс. Припомняме обаче, че добрата новина за бившия №3 е, че вече поднови тренировки. Около него обаче повече се говори за това коя е новата му мацка, отколкото за някакви успехи на корта.

Иначе Новак Джокович е първи с 10,955 точки, следван от Рафаел Надал (8,320) и Александър Зверев (6,475 т.). Хуан Мартин дел Потро е четвърти, а петицата допълва Кевин Андерсън. Останалите в десетката са Кей Нишикори, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Джон Иснър и Марин Чилич.

При българите, Димитър Кузманов се изкачва с девет позиции до №326. Александър Лазаров е №483, а Александър Лазов е №491.