Австралийският тенисист Ник Кириос, който освен със спортния си талант е известен с редицата скандални прояви на корта и извън него, ще се завърне в спорта. 29-годишният финалист от „Уимбълдън“ през 2022 г. планира да участва на Australian Open в началото на следващата година. За това анонсира президентът на Австралийската тенис федерация Крег Тайли.

Кириос дълго време лекува контузии на колената, стъпалата и китките. Заради тях колоритният тенисист има само един мач на сингъл през последните две години. Заради отсъствието си от тура австралиецът се срина в световната ранглиста, но при завръщането ще има правото в продължение на девет месеца да използва позиция 21 в защитен ранкинг на АТР.

По време на продължителното си лечение Ник Кириос се изявява като анализатор за известните телевизии ВВС и ESPN. Според последните публикации на профилите му в социалните мрежи, тенисистът ще бъде готов за игра още до края на календарната година.

"Ник ще се завърне. Знам, че тренира усърдно и се подготвя. Той обича да играе в Австралия и очаквам да го видя отново на корта. Според наличната ми информация, Кириос се движи по график за участие на Australian Open през януари", заяви Тайли за "Channel Nine TV".

Най-доброто постижение на Ник Кириос в Откритото първенство на Австралия в Мелбърн е класиране на четвъртфиналите през 2015 г., когато записва загуба в три сета от британеца Анди Мъри.