Втората ракета на българския тенис Димитър Кузманов е отказал участие на турнира в Сибиу от сериите ATP Challenger, след като е дал положителна проба за COVID-19.

Това стана ясно от публикация на 27-годишния тенисист във „Фейсбук“. Мико съобщава, че не е проявявал никакви симптоми и затова си е направил втори тест.

Резултатът от него е отрицателен. Докато излезе информацията от изследването е наближавал крайния срок за потвърждение на участието в турнира. Затова и Кузманов е отказал.

Българският тенисист, който е 292-ри в световната ранглиста, обеща, че ще си направи и трети тест, за да е сигурен, че е напълно здрав.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Най-важното нещо е че всички около мен са здрави и вече спокойни. Мой съвет: тествайте се 2 пъти. Явно понякога стават грешки в системата. Пазете се! Спазвайте всички мерки, пийте си витамините и бъдете здрави!“, написа Мико в социалната мрежа.

Както е известно, най-добрият български тенисист Григор Димитров беше заразен от COVID-19 след участие на турнир от веригата „Адриа Тур“ в Белград. Гришо се пребори трудно с болестта и признава, че още не е напълно възстановен.

 

Вчера бях тестван за Covid-19 ,защото беше нужно да предоставя отрицателен тест на ATP Challenger в Сибиу ,за да мога да...

Публикувахте от Dimitar Kuzmanov в Събота, 19 септември 2020 г.