ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Първата ракета на България Григор Димитров води с 6:1, 7:6, 4:1 на французина Лука Пуйе в двубой от втори кръг на “Ролан Гарос”. Срещата се играе на втория по големина корт „Сюзан Ленглен”, но бе прекъсната понеже над Париж заваля дъжд. След близо 2 часа прекъсване двубоят бе подновен. Двамата тенисисти успяха да изиграят 5 гейма и над корта отново заваля обилен дъжд.

Ако победи Димитров ще се класира за трети кръг и ще стане първият българин, който ще играе в този кръг на турнир от “Големия шлем”.

В първи кръг Гришо се наложи над Алехандро Файа (6:4, 1:0 и отказване), докато младокът Пуйе надви с 3:0 сета Алекс Кузнецов (САЩ).

Победителят от срещата между Димитров и Пуйе ще срещне Новак Джокович или Гуидо Пейа (Аржентина) в трети кръг.

Гледайте на живо - ТУК, ТУК и ТУК.


puie.jpgЛука Пуйе - Григор Димитровgrigorch.jpg
1:6, 6:7(4), 1:4








Първи сет

Срещата започна трудно за Димитров, който сервира. Пуйе дръпна с 30:0, но хасковлията спечели следващите 3 разигравания. Последва двойна грешка, след която българинът успя да вземе трудно първия гейм – 1:0.

Димитров започна да показва класата си успя да пробие още първия сервис гейм на Пуйе – 2:0. С три мощни подавания хасковлията спечели третия гейм на 0 и дръпна с 3:0.

Французинът най-после успя да спечели гейм при следващото си сервиране. Макар и трудно той намали резултата в сета на 3:1. Димитров обаче веднага възстанови разликата след гейм на 30 – 4:1.

Българският тенисист показа, че има много повече качества от съперника си и за втори път в този първи сет го проби за 5:1 в своя полза. Димитров не се затрудни при сервиса си за затваряне на сета и след гейм на 15 направи резултата 6:1 в своя полза и 1-0.


Втори сет


Пуей започна добре сета – със спечелен на 15 гейм – 0:1. Димитров обаче бързо възстанови равенството – 1:1. Българинът получи възможност за пробив в третия гейм и не я пропусна – 2:1 в негова полза.

При втория си сервис гейм българинът бе максимално затруднен от Пуйе, който показа самочувствие в няколко поредни разигравания. Все пка Гришо успя да вземе своето и дръпна с 3:1 гейма.

Френският тенисист показа, че няма да се предаде и въпреки, че изоставаше в гейма успя да стигне до успех – 3:2 за Димитров.

Две непредизвикани грешки на Димитров направиха оспорван сервис гейма му. Пуй получи три последователни възможности да пробие, Григор прати топката в аут и 3:3. Това даде импулс в играта на Пуйе, който спечели следващия гейм на 0 и за пръв път поведе в резултата – 3:4.

При следващият се сервис Димитров постигна първи ас, с който направи резултата 4:4. Френският тенисист бе затруднен при подаването си, но успя да измъкне гейма, с което направи така, че Гришо да сервира за оставане в сета – 4:5.

Димитров успя да стабилизира сервиса си и с гейм на 0 изравни резултата – 5:5. Пуйе отново си взе безпроблемно сервис гейма и дръпна с 6:5. Димитров спечели следващия гейм отново на 0 и се стигна до тайбрек - 6:6.

В него Димитров започна с минипробив, но веднага сбърка при свой сервис 1:1. Двата взеха по едно разиграване и резултата в тайбрека отново бе равен – 2:2. Гришо дръпна с 4:2 след две успешни разигравания, а лош форхенд в мрежата на Пуйе направи резултата 5:2 в полза на българина. Французинът спечели двете разигравания при свой сервис и намали на 5:4. Две успешни разигравания за хасковлията и сета е за него – 7:6 и 2-0.

Трети сет


След прекъсването Димитров се завърна по свеж от своя съперник. Той бързо спечели първото си подаване за 1:0, а впоследствие стигна до пробив на 40 – 2:0.

Българският тенисист заложи на силен сервис, с който затрудни максимално опонента си. Гришо взе четири поредни разигравания и дръпна в третия сет на Пуйе с 3:0.

Французинът най-после успя да вземе гейм в този сет. Той спечели подаването си на 15 и намали резултата на 3:1 в полза на Григор. Българският тенисист се успокои след като натрупа аванс и това бе използвано от Пойе. Той стигна до две точки за пробив, но не успя да стигне до такъв – 4:1.