Истинска паника обзе организаторите на легендарния тенис турнир "Ролан Гарос" няколко седмици преди старта (24 май - 6 юни).

В Париж се обмисля удължаване на противоепидемичните мерки заради многото заразени с коронавирус. При това положение вариантът турнирът да се проведе пред пълни трибуни вече не съществува.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Ако ни кажат да затворим всичко за два месеца, ще го направим. Най-лошото към този момент е да не проведем турнира. Другият вариант е да пускаме определен брой зрители, съобразено с броя на заразените. Обмисляме много варианти", коментираха организаторите.

В същото време министърът на спорта Роксана Марасияну обяви в прав текст, че здравето е приоритет през състезанията и е много по-вероятно турнирът да бъде отложен, отколкото да се проведе с риск за здравето на хората.

"Водим преговори за отлагане с федерацията по тенис. Ако това не е възможно, ще мислим. Знаем, че турнирът е запазена марка за нашия спорт, но ние наистина работим за минимизиране на рисковете, защото ситуацията в страната не е никак добра", обяви министърът.