В последните две години откритото първенство на Франция „Ролан Гарос” е като свободен електрон в тенис календара. Под различни предлози френската федерация го мести както и където си поиска. Отлагането тази година бе със седмица, но нарушаването на обичайния ритъм на подготовка и създаването на допълнителни седем дни пауза след супертурнира в Рим прави ситуацията уникална и непредвидима.

Предложенията на WINBET за турнира „Ролан Гарос“ можете да намерите в секция Спорт на платформата winbet.bg. WINBET има и удоволствието да предложи на регистрираните потребители на платформата своето специално предложение: 10% кеш-бек за квалифициращите залози за срещите от турнира. Няма ограничения за сумата на залога, неговия вид (единичен, множествен или комбиниран), броя на поставените залози, както и за коефициентите, на които са поставени.

Промоцията ще се проведе на два периода – от 31 май до 6 юни и от 7 юни до 13 юни, като след всеки период, потребителите с отчетена загуба от всички уредени залози за периода, ще получат по съответно 10% кеш-бек от общата загубена сума под формата на бонус за залози за всички събития от секцията „На живо“ в платформата winbet.bg. Всички подробности за правилата и условията на промоция са налични тук.

Независимо от рекордното българско присъствие в квалификациите в основната схема за трети път през последните четири години единственият ни представител в основната схема ще е Григор Димитров. WINBET предлага коефициент 180.00 за титла на първата ни ракета на „Ролан Гарос”. Което на пръв поглед звучи немислимо, но пък той никога не е имал подобен жребий в Париж.

За него добрите новини започнаха в понеделник, когато Шаповалов се отказа и Григор се изкачи до №16 в схемата. Жребият му прати за съперник в първия кръг Маркос Хирон (три отпадания в първи кръг от четири турнира на клей през 2021 г.), като WINBET приема залози за победа на Димитров при коефициент 1.22.

Във втори кръг го очаква или Гуидо Пеля (един спечелен мач на клей от шест изиграни този сезон) или квалификант. Първият поставен в схемата на пътя му е чилиецът Кристиан Гарин, който стигна до два четвъртфинала на червено, но единият бе на турнир на сериозна надморска височина  (Мадрид), а в другия (Ещорил) дори не му се наложи да излезе на корта в първите два кръга. В потока на Григор са още гигантът Опелка и Медведев, който откровено мрази тази настилка, а и пипна COVID през април и отива в Париж с общо три изиграни мача на клей. Тъй че, четвъртфиналът никак не изглежда утопичен за Григор. Там вече евентуално той ще трябва да повтори миналогодишния двубой с Циципас, за когото WINBET приема залози за титла при коефициент 5.60.

Иначе, начело в списъка на фаворитите за титла е, разбира се, Рафаел Надал. WINBET оценява на 1.78 шансовете на испанеца за 14-а титла в Париж. Но справедливостта изисква да се отбележи, че той рядко е изглеждал по-уязвим от сега. Надал спечели само две доста измъчени титли на клей през тази година. Загуби от Рубльов в Монте Карло и от Зверев в Мадрид, а точно руснакът дебне в четвъртината му на „Ролан Гарос”. Но встрани от това, за Надал подводни камъни поне до полуфинала не би трябвало да има.

В най-горната четвъртина, разкъсващият се между тениса и промоутърската дейност Новак Джокович е фаворит до доказване на противното. Световният №1 е с коефициент 4.60 за титла, а в потока му най-високото препятствие откъм ранкинг е Федерер. Залогът за краен успех на шампиона от 2009 г. в WINBET е 50.00 и за това си има обяснение. Федерер има три мача за целия сезон, а участието му на „Ролан Гарос” е по-скоро задължение към спонсорите и трупане на игрова практика преди сезона на трева. Освен него, препятствията пред Джокович по пътя към полуфинал с Надал (Беретини, Гофен, Оже-Алиасим, Де Минор) не звучат стряскащо.

Шампионът от Мадрид Александър Зверев (коефициент на WINBET за шампион 12.00) и Доминик Тийм (коефициент на WINBET за шампион 9.60) се открояват в третата четвъртина. Но австриецът е отчайващо непостоянен и в странно кондиционно състояние, а и загуби на полуфинала в Мадрид точно от Зверев.

При жените списъкът с претендентки е доста по-дълъг. Настоящата шампионка Ига Швьонтек е фаворит на WINBET и шансовете ѝ да дублира титлата си са оценени на 3.65. Полякинята вече е в Топ 10 след зрелищния си триумф в Рим, но жребият не я пожали. Швьонтек открива с мач срещу най-добрата си приятелка Кая Юван, с която се измъчи много през февруари в Мелбърн. После я чака евентуално Мугуруса, от която загуби катастрофално (макар и на твърд корт) в Дубай през март, а също така и Кенин, която обаче не е печелила мач вече два месеца, а и уволни баща си като треньор.

Световната №1 Ашли Барти е с коефициент 6.00. Шампионката от 2019 г. има крив жребий с непредвидимата Жабер като първа поставена по пътя. Шампионката от Парма Кори Гоф (коефициент за титла 26.00) и финалистката от „Аустрелиън Оупън” Дженифър Брейди я дебнат на осминафинал. За четвъртфинал списъкът на опасните включва финалистката от Рим Каролина Плишкова, отстранилата Барти на „Аустрелиън Оупън” Мухова или Свитолина, която все някога ще стигне полуфинал в Париж.

В долната половина е скритата за мнозина, но всъщност доста явна фаворитка Арина Соболенко. С финал в Щутгарт и титла в Мадрид, белорускинята се изкачи до №4 в световната ранглиста. Коефициентът ѝ в WINBET за шампионка на „Ролан Гарос” е 7.80 и изглежда интересно. Пътят ѝ започва срещу квалификантка. Първата поставена е Павлюченкова, която Соболенко размаза на полуфинала в Мадрид. В потока ѝ са още сънародничката ѝ Азаренка и шампионката от Белград от миналата седмица Бадоса. Като ранкинг, най-сериозните препятствия за финал биха били Серина Уилямс (коефициент 23.00), вечно контузената Андреску (коефициент 19.00) и Осака (коефициент 14.00), която обаче дори като №1 в света не успя да дочака втората седмица на турнира през миналата година. Соболенко може и да не е минавала четвърти кръг в турнир от Шлема досега, но „Ролан Гарос” може да се окаже големият пробив. А евентуална титла може дори да я изкачи до първото място в ранглистата!

*Коефициентите са валидни към 3:00 ч. на 28 май 2021 г. за актуалните коефициент, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!