Световната №3 в женския тенис Наоми Осака спря Серина Уилямс по пътя ѝ към изравняване на рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем. Японската тенисистка се наложи над американката с 6:3, 6:4 за 76 минути и се класира за финала на Australian Open.

За 23-годишната Осака това ще бъде четвърто участие в мач за титла от Големия шлем. Тя спечели предишните си финали – на US Open (2018 и 2020 г.) и Australian Open (2019), като сега ще опита да продължи успешната си серия.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

39-годишната Уилямс спечели първите два гейма в мача, но след това японката взе контрол над случващото се на корта и спечели пет поредни гейма. Пробив в сервиса на американката във втория сет позволи на Наоми Осака да стигне до успеха и да запише 20-ата си поредна победа.

Една от основните причини за загубата на Серина Уилямс беше неубедителната ѝ игра от форхенд. Освен това тя направи 24 непредизвикани грешки и пласира само 12 уинъра.

В спор за титлата в Мелбърн Наоми Осака ще се изправи срещу победителката от мача между Каролина Мухова (Чехия) и Дженифър Брейди (САЩ).