Григор Димитров загуби от Кей Нишикори с  0-2 (5:7, 5:7) в 1/4-финал от тенис турнира в Бризбейн (Австралия) и записа шесто поражение от японеца в седем мача. Хасковлията пропиля огромен шанс, след като във втория сет водеше с 4:1 гейма.

Първият сет започна гейм за гейм и двамата взеха началните си подавания на нула. Григор Димитров изпита леки трудности в деветия гейм, в който удар в аут позволи на Нишикори да стигне до 40:40 за първи път в мача. Димитров обаче поведе с 5:4 и се нуждаеше от пробив, за да поведе в сета. Гришо обаче показа по-слаби нерви и направи грешки, които доведоха сета до 5:5. Неточностите продължиха и съперникът му поведе с 40:15, след което стигна до пробив, макар преди това Григор да успя да изравни. Японецът заложи на премерени сервиси и излизане на мрежата за победа в сета със 7:5.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Вторият сет започна с труден гейм за Григор, който все пак успя да поведе в сета. В следващия гейм Димитров показа по-прецизна игра, стигна до пробив и поведе с 2:0. Двойна грешка обърка играта му в третия гейм и японецът поведе с 40:15, но Димитров се стегна, изравни и затвърди пробива за 3:0. Нишикори заложи на по-рискована игра и върна един гейм при свой сервис за 3:1, след което Гришо поведе убедително с 4:1. Нишикори стигна до преднина от 40:15 при 4:2 в полза на Григор при сервис на българина. Димитров изравни, но след две поредни топки в аут при 40:40, допусна пробив за 4:3. В следващия гейм японецът поведе с 40:15, залагайки на мощен и точен начален удар, и изравни резултата в сета (4:4). Българинът отвърна на удара и дръпна с 40:0 при свой сервис, сгреши веднъж, след което с ас поведе с 5:4. Малшанс на Гришо в следващия гейм доведе до загуба на нула и при 5:5 мачът навлезе в решителната фаза, в която Димитров се пропука в първия сет. Сега двойни грешки отново сринаха българина и той допусна пробив. Съперникът му взе сервиса си на нула за крайното 7:5 и във втория сет, с което продължава към полуфиналите, където ще срещне Жереми Шарди.