Григор Димитров ще започне участието си на турнира по тенис на червени кортове в Истанбул утре не преди 17:30 часа българско време. Двубоят на най-добрия български тенисист, поставен под №2 в основната схема и почивал в първия кръг, срещу световния №117 Андрей Голубьов от Казахстан е трети в програмата на Централния корт и ще може да бъде наблюдаван с картина в БЛИЦ.

Димитров и Голубьов имат само два официални мача помежду си, разменяйки си по един успех. През 2008 година Голубьов побеждава тогава 16-годишния Гришо с 6:4 6:0 на турнира на клей в Барселона. Три години по-късно българинът взе реванш, надигравайки категорично представителя на Казахстан с 6:1 6:4 6:2 на Откритото първенство на Австралия.

27-годишният Голубьов е 117-и в класацията на АТP в момента, но е достигал до 33-ото място през 2010 година, когато печели единствената си титла в Хамбург (Германия). Той е заработил почти 2,5 милиона долара в професионалната си кариера досега.

Ако Григор не допусне изненада и елиминира Голубьов, ще влезе в спор за място на полуфиналите срещу победителя от сблъсъка между Душан Лайович и Иван Додиг.