Норвежецът Каспер Рууд спечели скандинавския сблъсък на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, след като се наложи с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 над датчанина Холгер Руне след 2:47 минути игра. Така Рууд стана последният участник на полуфиналите на Откритото първенство на Франция, където ще се изправи срещу Александър Зверев, който на осминафиналите елиминира Григор Димитров.

Норвежецът беше пълен господар на корта през първия сет. Благодарение на пробив във втория гейм той поведе с 3:0, а след това с лекота приключи частта с 6:1 в своя полза. Във втория сет Рууд направи ранен брейк в подаването на Руне в първия гейм, а след това направи още един, за да поведе с 2:0 в мача при собствен сервис при 5:2.

Датчанинът отговори в третата част. Той направи пробив в сервиса на съперника във втория гейм, а след това дръпна с 3:0, което му отвори шанс за спечелване на сета. Руне се възползва от възможността и с 6:3 намали изоставането си в резултата. В четвъртата част Каспер Рууд възвърна играта си от първите два сета и с постигнат пробив за 3:1 си отвори вратата към спечелване на мача и в крайна сметка стигна до победата.