Жребият за основната схема на Sofia Open 2020 беше изтеглен и двамата български представители – Димитър Кузманов и Адриан Андреев, научиха имената на съперниците си на старта.

Втората ни ракета Кузманов попадна в долната част на схемата и в първия кръг ще срещне представител на Италия – Салваторе Карузо. Победителят от мача във втория кръг ще играе срещу №2 в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада).

Андреев за втора поредна година ще играе в София срещу представител на Австралия. Българският талант ще срещне на старта Джон Милман, №6 в схемата.

Поставен под №1 е Денис Шаповалов (Канада). Той ще се включи директно от втория кръг, където ще играе срещу Раду Албот (Румъния) или Юичи Сугита (Япония).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Любопитен съперник на старта ще има шампионът от US Open Марин Чилич. Хърватинът ще срещне чешкия талант Йонас Форейтек, който влезе в основната схема в последния момент, заменяйки българина Александър Лазаров, дал позитивен тест за коронавирус на рождения си ден. Лазаров отпадна от сметките, но в София ще видим още двама българи, ако изключим Димитър Кузманов и Адриан Андреев. Става въпрос за Александър Донски и Габриел Донев. Те ще играят в квалификациите. Донев ще открие програмата утре на централния корт в 12:00 часа с двубой срещу №2 в схемата Юичи Сугита. А в последния двубой Донски излиза срещу руснака Аслан Карацев.

Sofia Open 2020 започва на 7 ноември (събота) с мачовете от първи кръг на квалификациите. Първата сесия стартира в 12 часа, а втората – от 18. За 8 ноември (неделя) са предвидени мачове от втори кръг в квалификациите и първи кръг на основната схема на сингъл, като сесиите са от 13 и от 18 часа. В дните от 9 до 13 ноември, когато ще се играят срещи от първи и втори кръг, четвъртфинали и полуфинали на сингъл и на двойки, са със сесии от 12 и 18 часа. Финалите на двойки и на сингъл на 14 ноември (събота) са предвидени за 12 и 15 часа.