Станаха ясни финалистите на Държавното първенство по тенис до 18 години "Девин Къп", съобщиха от Българската федерация по тенис.
 
Поставеният под №4 Никола Телкеджиев се класира за финала на провеждащото се на кортовете на ТК Изида в Добрич Държавното лично първенство за юноши до 18 години, побеждавайки с 6:3, 6:3 водачът в основната схема и №1 в националната ранглиста до 18 години Марсел Радев.
 
В спора за титлата Никола Телкеджиев ще се изправи срещу поставения под № 2 Стефан Трифонов, отстранил с 6:0, 6:7, 6:4 Вилиан Петров.
 
За финалният двубой на Държавното лично първенство при девойките се класираха водачката в схемата Александра Митровска и Анна Велева.
 
Полуфиналните мачове при девойките, подобно на тези при юношите, бяха много оспорвани и преминаха през серия от обрати, но в крайна сметка Митровска се наложи с 6:4, 3:6, 6:1 над Борислава Ботушарова, а Велева отстрани с 6:4 5:7 7:6 Виктория Тодорова.
 
Днес се изигра и финалът на смесени двойки, в който Ясен Цанев и Елеонор Чакърова победиха с 6:1, 6:4 Карен Хачатрян и Мария Димитрова./БЛИЦ