Aлександър Лазаров и Габриел Донев при мъжете и Петя Аршинкова и Габриела Михайлова при жените се класираха за финалите на държавното лично първенство по тенис. Надпреварата от календара на БФТенис се провежда на кортовете на ТК "Левски" в София.

Двукратният шампион при мъжете Александър Лазаров победи третия в схемата Симон-Антони Иванов с 6:3, 6:3. Така Лазаров ще преследва трета поредна титла в утрешния финал срещу четвъртия в схемата Габриел Донев. Донев, държавен шампион в зала за миналата година, елиминира поставения под номер 2 състезател на MG Sport Aлександър Донски с 6:4, 6:2 в другия полуфинал.

Петя Аршинкова и Габриела Михайлова се класираха за финала при жените.

Защитаващата титлата си от предишните два сезона Петя Аршинкова, поставена под номер 2, се наложи със 7-6(3), 6-3 над действащата национална шампионка в зала Хюлия Велиева. Поставената под номер 3 Габриела Михайлова направи обрат и елиминира с 3-6, 7-5, 6-4 Лия Каратанчева.

Финалът при жените е в неделя от 9:30 часа, а при мъжете от 11:00 часа на кортовете на „ТК Левски" в Борисовата градина.