След като Александър Бублик от Казахстан се класира бързо за полуфиналите на тенис турнира на трева в Хале с награден фонд от 2 195 175 евро заради отказване на италианеца Яник Синер, негов съперник в предпоследната фаза ще бъде германецът Александър Зверев. Той стигна до тази фаза за първи път от 2017 година, след като се наложи над чилиеца Николас Джари със 7:5, 6:3. В първите си мачове той победи Доминик Тийм от Австрия и канадеца Денис Шаповалов.

"Изключително съм щастлив да играя полуфинал в Германия. Атмосферата е невероятно добра. Бях малко нервен в края, но това е нормално", призна германецът, който бе окуражаван от публиката. Той ще търси първата си титла от 2021 година насам.

В другия полуфинал ще спорят испанецът Роберто Баутиста-Агут и руснакът Андрей Рубльов. Първият се наложи над бившия номер 1 в света Даниил Медведев след 7:5, 7:6 (3) за близо два часа игра. Рубльов обаче успя да направи обрат срещу нидерландеца Талон Грикспур, след като изоставаше в първия сет с 3:6, но спечели следващите два с 6:3, 6:4.