Мачът на Григор Димитров срещу Маркос Багдатис от третия кръг на Аустрелиън Оупън ще стартира в ранните часове на петъчния ден. Организаторите на турнира от Големия Шлем обявиха програмата и стана ясно, че Гришо ще играе от 2:00 часа след полунощ.

Срещата е първа в програмата на корт №3. БЛИЦ отново ще ви предостави възможност да гледате директно с картина поредната битка на Димитров. Първата ни ракета първо елиминира Дъстин Браун след 6:2, 6:3, 6:2, след което се справи и с Лукаш Лацко - 6:3, 6:7, 6:3, 6:3, за да стигне до сблъсъка с Багдатис. Кипърецът, който в момента е на 78-ото място в световната ранглиста, отстрани във втори кръг Давид Гофен - 6:1, 6:4, 4:6, 6:0.

Димитров и Багдатис са играли един срещу друг шест пъти до момента. Българинът е спечелил пет от мачовете. Последният успех на Григор над кипъреца беше с 6:1, 6:4 през миналия сезон по пътя към трофея в Акапулко.

Победителят от двубоя идната нощ може да се изправи след това срещу шестия в схемата и шести в света Анди Мъри, който ще играе срещу португалеца Жоао Соуса.