Алекс Де Минор е съперникът на Григор Димитров в полуфинален сблъсък на турнира в Антверпен утре около 18:30 часа българско време. Австралиецът бе само на гейм от отпадането в първия кръг, когато осъществи феноменален обрат, а вече е в полуфиналите на надпреварата в Белгия, след като записа още две победи. Днешният успех на австралиеца дойде срещу Маркос Хирон с убедително 6:3 6:0, за да си осигури той среща с Грищо за влизане във финала.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Осмият поставен показа характерния за него невероятен демараж и успяваше да отрази всяка една остра топка, която Хирон насочваше в неговото поле. Игровото надмощие на Де Минор се пренесе и в резултата, тъй като той проби за 4:2 и впоследствие спечели откриващата част без да допусне никакви колебания.

През втората част надмощието на световния номер 29 стана още по-отчетливо, а квалификантът така и не спечели гейм в нея. Де Минор и Димитров са се срещали само веднъж, което се случи на миналпгодишния US Open, когато първата ни ракета се наложи в три сета на осминафиналите, а след това достихна до финалната четворка на турнира.
 

Григор Димитров и Алекс де Минор са се срещали само веднъж до момента. Това се случи на осминафиналите на US Open миналата година, когато българинът буквално преподаде лекция по тенис на опонента и го надигра със 7-5 6-3 6-4.

Австралиецът не се намира в най-добрата си форма. Този сезон най-доброто му постижение бе четвъртфиналът на US Open, където загуби от Доминик Тийм. След това записа две поредни загуби – от Доминик Кьопфер на старта на Мастърса в Рим и от Марко Чекинато в първата фаза на Ролан Гарос. Сега обаче намира ритъма си на своята любима настилка – хард.

Именно на твърди кортове Де Минор игра всичките си шест финала в тура до момента. Три от тях спечели – в Жухай, Атланта и Сидни, а други три загуби – в Сидни, Вашингтон и Базел. Рекордната му позиция в ранглистата до момента е №18, като в момента е 29-и, а Димитров се намира на 20-а позиция.

Ето и програмата за турнира в събота:

European Open (Антверпен)
Централен корт (начало 14:30):

1. Андухар/Арендс – Пиърс/Винъс
2. Не преди 16:30: Даниел Еванс – Юго Умбер
3. Не преди 18:30: Григор Димитров – Алекс де Минор
4. Жил/Флийген – Бопана/Миделкооп / Де Минор/Рийд