Съпругата на Новак Джокович – Йелена, разкри колко ѝ е трудно, когато постоянно се намира под зоркото око на медиите заради успехите на 17-кратния шампион от Големия шлем. 33-годишната сръбкиня даде интервю за местния уебсайт Vesti Online, в което говори как социалните мрежи оказват негативно влияние върху известните личности.

„Когато си млад, светлината на прожекторите и вниманието определено те карат да се чувстваш комфортно. „Гледаме другите обществени фигури и си мислим, че този тип публичност е нещо хубаво. Но, с течение на времето, започваш да губиш анонимност, уединение. Губиш шанса да правиш каквото си поискаш, когато си поискаш“, каза Йелена Джокович.

„Опитвам да устоя на всички очаквания и винаги да бъда себе си, както и Новак да може да бъде себе си“, сподели съпругата на световния №1.

Двамата се запознават още през 2005 г. и започват да излизат заедно, а през 2014 г. сключват брак. Радват се на син и дъщеря – Стефан и Тара.

Не всичко за Йелена обаче се изчерпва със семейния живот. Тя е изпълнителен директор на фондацията на Новак Джокович, която в последните години се концентрира върху изграждането на детски градини в Сърбия за по-добър начален шанс за децата в образователната система.

„Развитието на технологиите и социалните мрежи допринесе за това да направи живота на публичните фигури достъпен през цялото време“, казва съпругата на Новак.

„Наясно съм, че съм жена на известен спортист и мога да бъда интересна за таблоидите. Ето затова се опитвам да не им давам особено богат материал, че да пишат по мой адрес“.

През годините Йелена Джокович е трябвало да се справя с десетки спекулации в медиите, че Новак и тя са близо до раздяла, а също така и с критики относно външния си вид.

„Може би затова съм критикувана от хората – защо не съм носела грим или защо не съм ходела винаги на високи токове“, каза Йелена. „Но ако трябва да избирам дали да обичам самата себе си или да правя това, което хората очакват, решавам да не разочаровам себе си“.