ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Карлос Алкарас победи Стефанос Циципас с 3-0 (6:2, 6:1, 7:6 (7:5)) в 1/4-финал на "Ролан Гарос" и записа пета победа в пет мача с гърка.

Успехът му гарантира на феновете зрелище в следващия кръг, в който ще срещне Новак Джокович, победил Карен Хачанов 3-1 (4:6, 7:6 (7:0), 6:2, 6:4) по-рано днес.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и всеки спечели първия гейм, в който сервира. Алкарас поведе с пробив за 2:1, а до края направи още един за 5:2. Испанецът поведе с 40:0 в осмия гейм и след трети сет пойнт взе победата в сета с 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Втората част бе кошмарна за Циципас, който бе пробив още в първия гейм. Последваха равностойна игра, за да се стигне до два пробива за Алкарас в последните три гейма на срещата - 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Третият сет се оказа последен в мача, след като Алкарас си осигури комфортна преднина от 4:1 след пробив във втория гейм. Авансът му достигна 5:2, а изпанецът пропиля два мач пойнта в осмия гейм (5:3). Това доведе до срив в играта му и Циципас до проби, след което изравни резултата в сета. При 6:6 се стигна до тайбрек, в който Алкарас поведе с 4:1, за да се стигне до крайното 7:5.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!