Джак Дрейпър загуби финала на Sofia Open 2023, но спечели любовта на публиката у нас. Британецът призна, че съжалява за пропиляната възможност за първи трофей, но пък се е насладил на участието си в турнира от ATP 250.

„Да, със сигурност беше много приятна цялата тази подкрепа. Имаше много млади фенове, които видях в залата. Напомняха ми на мен самия, когато израствах покрай Анди Мъри и останалите. Щастлив съм, че имах такава публика зад гърба си. Поздравявам Адриан за победата, съжалявам, че не успях да спечеля. Мачът беше на всичко или нищо, особено в третия сет. Трябваше да действам по-агресивно близо до мрежата. Имам своите слабости в играта. Когато бях млад бях по-дребен и не можех да използвам такъв тип игра, но сега го тренирам в движение. Той не направи много грешки, опитах да надградя. С треньора ми работим много по слабостите“, каза Дрейпър след поражението от Адриан Манарино.

„Малко ме е яд, защото играх повече по неговата игра в този мач. Беше твърде завързано, беше ясно, че някой ще го загуби. Затова и той заслужи първия сет, възползвайки се от моите грешки. Във втория се съвзех, спечелих убедително, но знаех, че това не е краят на мача. В третия той отново бе на ниво“, продължи 21-годишният британец.

Той се надява, че този турнир може да се окаже трамплин за кариерата му, както се случи с много други големи имена от световния тенис - „Да, напълно съм съгласен. Тук са играли доста млади играчи, които впоследствие се развиха – Медведев, Синер, Руне. Вярвам, че ако се развивам в правилна посока, ще съм на финалите на ATP, но дори и да успея, с радост ще се върна тук на Sofia Open.“