Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов игра много силно, но загуби от световния №82 Салваторе Карузо с 6:4, 4:6, 4:6 и отпадна още на старта на турнира Sofia Open в зала „Арена Армеец“. Така и последната българска надежда за достойно представяне в надпреварата се изпари, след като и Адриан Андреев бе елиминират още в първия кръг. Италианецът пък ще премери сили в следващата фаза с втория поставен в схемата Феликс Оже-Алиасим.

Българинът взе подаването на съперника в началото на първи сет, но Карузо веднага върна пробива и изравни за 2:2. Двамата продължиха да печелят своите сервис-геймове и в осмия италианецът имаше четири възможности за пробив, но не успя да оползотвори нито една от тях. Така се стигна до десетия гейм, в който Кузменов се възползва при трития си шанс за пробив и реализира сетбол за 6:4 в своя полза.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Двамата спечелиха първите си подавания във втория сет, но след това Карузо проби българина на два пъти и поведе с 4:1. Кузманов върна един от пробивите, но в крайна сметка отстъпи с 4:6 в тази част и се стигна до решителен трети сет.

В заключителната част и двамата печелеха сервис-геймовете си, а Кузманов пропиля два шанса за пробив в третия гейм. Българинът взимаше по-трудно подаванията си за разлика от италианеца. Изключително важен се оказа деветият гейм, в който Карузо стигна до брейкбол и проби българина за 5:4. На свой сервис италианецът си извоюва три мачбола, като още реализира още с първия и след 6:4 се класира за следващия кръг от надпреварата.

Утре Димитър Кузманов ще играе на двойки заедно с Виктор Троицки срещу №1 в схемата Юрген Мелцер/Едуар Роже-Васлен. Победителите ще срещнат във втори кръг Джони О’Мара и Кен Скупски, които елиминираха единствения изцяло български тандем Александър Донски и Васко Младенов с 6:3, 6:4.