ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Григор Димитров загуби с 0-2 (6:7 (7:9), 3:6) от Андрей Рубльов в битка за класиране на финала на турнира в Шанхай. Така българинът записа четвърта загуба в седмия си мач с руснака, който излиза срещу Хуберт Хуркач (Полша) в спор за трофея.

Срещата между Димитров и Рубльов започна равностойно и в първите пет гейма нямаше възможности за пробив. В шестия Гришо поведе с 40:0 при сервис на Рубльов, който обаче успя да се добере до успех за 3:3. Последваха два гейма на нула, след което Григор си взе подаването, а Рубльов сервира. Руснакът взе подаването си за 5:5, а в следващия гейм успя да пробие българина за 6:5. Българинът не се предаде и получи възможност за рибрейк при 40:30, от която се възползва и вкара сета в тайбрек.

Там началото бе по-добро за руснака, който поведе с 2:0. Григор обаче успя да намали изоставането си, за да доведе нещата до 5:5, а след това и до 6:6. Гришо пропусна сетбол при 7:6, а Рубльов записа три поредни точки за 9:7 и успех в сета.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Вторият сет тръгна чудесно за Григор Димитров и той проби съперника си още в началото. След 2:0 за българина представянето му рязко се промени и Рубльов започна да печели гейм след гейм. Руснакът стигна до равенство (2:2), след което поведе с 4:2. Стигна се до 5:2 в полза на съперника, а Гришо сервира за запазване на интригата. Той успя да вземе подаването си (5:3), но Рубльов не допусна изненада и приключи всичко със сервис гейм на нула - 6:3.