Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Григор Димитров претърпя пълен крах в Маями и отпадна в третия кръг на Мастърс 1000 турнира. Хасковлията загуби с 5:7, 5:7 от австралиеца Джордан Томпсън.

Днес Димитров игра на приливи и отливи, с което даде много възможности на своя опонент, който е 77-и в световната ранглиста. Това бе първа официална среща между двамата, а балансът вече е в полза на Томпсън. 

Турнирът в Маями пък бе първи за Гришо от Аустрелиън Оупън насам, тъй като той страдаше от контузия. Преди няколко дни родният тенисист премина с лекота с 6:1, 6:3 през Фелисиано Лопес, като се очакваше днес да му бъде доста по-лесно, но това не се случи. 

С победата си Томпсън ще чака победителя от двойката Данийл Медведев - Рейли Опелка. 

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна повече от впечатляващо за Григор, който успя да пробие още в първото разиграване. За негово нещастие обаче пробивът бе върнат мигновено. Оттам нататък двубоят продължи в доста равностойно темпо, като двамата тенисисти взимаха своите подавания почти безпроблемно. Изключение направи разиграването в седмия гейм при 3:3, където хасковлията получи шанс за пробив, но той бързо бе осуетен. Последваха нови равностойни минути, които продължиха до 5:5. Тогава Димитров получи два шанса за пробив, но не се възползва и Томпсън успя да вземе сервиса си. Гришо отвърна с много слабо подаване и след няколко спасени сетбола той бе пробит. По този начин австралиецът взе първия сет със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна със силни първи сервиси на двамата, но това не можеше да се каже за втория такъв на Гришо. Хасковлията подава много слабо и логично бе пробит на 15, с което Томпсън поведе с 3:1 гейма. Мигновено обаче Димитров върна пробива и направи 3:2. Следващите разигравания отново бяха доста равностойни като голяма част от срещата. Така се стигна до силна игра и пробив на българина в деветия гейм от втория сет, с което той поведе с 5:4. За негово съжаление обаче австралиецът се вдигна и върна брейка мигновено, пробивайки за 5:5. Последва силен сервис на Джордан и той поведе с 6:5. В сервиса на Григор, който бе за оставане в срещата, нещата се развиха много лошо и след няколко брейк пойнта Томпсън успя да осъществи пробив и да спечели срещата.