ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова загуби с 0-2 (1:6, 2:6) от олимпийската шампионка Белинда Бенчич (Швейцария) в мач от първия кръг на Australian Open, продължил час и осем минути и отпадна от турнира.

За 27-годишната софиянка това бе трето участие в основната схема, като до момента тя винаги отпадаше в първия си мач – от американката Никол Гибс през 2018 г. и от французойката Ализе Корне преди година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

До днес Томова имаше само един мач срещу швейцарката до момента. Единствената им среща бе преди 10 години, когато Бенчич печели в два сета във втория кръг на квалификациите в Доутън (САЩ). Победителката от днешната среща ще играе срещу американка – Клеър Лю или Медисън Бренгъл.

Виктория Томова – Белинда Бенчич 1:6, 2:6

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с пробив за швейцарката (0;1), след което играта тръгна гейм за гейм и всяка от двете печелеше подаванията си на 30. При 1:3 обаче българката пак се пропука и Бенчич поведе с 4:1 с пробив на нула. Резултатът бързо след това стана 5:1. В следващия гейм Томова поведе с 40:30, но след два сетпойнта, нямаше сили за повече и загуби сета с 1:6.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с размяна на геймове, а след като швейцарката поведе с 1:2 с гейм на нула, повтори същото и при гейм на българката за първия си пробив в сета - 1:3. След трети пореден гейм на нула Томова изоставаше в резултата с 1:4. Българката все пак успя да вземе втори гейм в сета и намали изоставането си на 2:4. Швейцарката не се разколеба и с нов гейм на нула дръпна с 5:2. Бенчич поведе с 40:0 и в последния гейм, но Томова  спечели три последoвателни точки, но в крайна сметка загуби сета и мача (2:6).

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК