Носителят на титлата от Държавното лично първенство по тенис на закрито - Габриел Донев, който заради това отличие получи "уайлд кард" за София Оупън 2019, отпадна в първия ден на родния турнир.

Българинът, който в кариерата си е побеждавал новата сензация на световния тенис - Стефанос Циципас, загуби от украинеца Серхий Стаховски по категоричен начин - 1:6, 2:6 на турнира, на който медиен партньор е БЛИЦ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В първия сет 33-годишният ветеран не остави никакъв шанс на нашенеца, като му даде само 1 гейм в предпоследното разиграване за частта и по този начин съумя да затвори на 6:1.

Втората част започна обещаващо за Донев, който взе първото си подаване. В следващия гейм сливналията се добра и до точка за пробив, която бе предотвратена от украинския му съперник за 1:1. Последваха силни минути на Стаховски и той направи пробив и взе свой сервис, правейки резултата 3:1. Габриел се посъвзе и намали на 3:2, но последваха нови силни минути и Серхий Стаховски взе 3 поредни гейма, оформяйки крайното 6:2.

По този начин Серхий Стаховски чака победителя от двойката Даниел Брандс - Камил Майхжак, които играят в момента. 

СОФИЯ ОУПЪН 2019, РЕЗУЛТАТИ