Бившият №1 в света Анди Родик и съпругата му Бруклин Декър имат „бебешка треска”, пише „Фокс Нюз”. Двамата станаха родители за първи път преди 19 месеца, когато зашеметяващата манекенка дари бившия тенисист със син – Ханк. Родик обаче е категоричен, че тяхното семейство ще продължи да се разраства.

„Определено мисля, че искаме още деца. Знам, че съпругата ми иска 18 кучета и 72 деца, тя би купила цяла ферма, ако можеше”, коментира с чувство за хумор Родик.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2003-та прекрати кариерата си през 2012 година и се наслаждава на живота си след тениса. „Страхотно е. Извадих късмет, защото след края на кариерата си успях да се запозная с нов начин на живот, далеч от корта”, казва той, без дори да загатва, че спортът му липсва.

Запитан ,дали неговият син Ханк ще се занимава с тенис, Родик отговори следното: „Не знам... Ако той има интерес към тениса и му е забавно, това ще ме притесни сериозно.” Дотук коментарът на Родик имаше шеговит тон, но след това той продължи напълно сериозно: „Аз искам той да намери свой собствен път. Само защото аз съм обичал тениса не означава, че и той трябва да го обикне и да се занимава с това. Бих го насърчавал да стане тенисист точно толкова, колкото и да избере друга професия.”

Родик призна още, че в последно време рядко играе тенис. „Не тренирам много и не играя. Може би един или два пъти месечно. Но все още гледам тенис”.

Бившият водач в ранглистата в момента се занимава с организацията на своята фондация в Остин (Тексас). Заниманието било напълно сериозно и изцеждало до краен предел енергията му, допълва големият спортист, цитиран от в. "Монитор".

Междувременно първата ракета на световния тенис при жените Серена Уилямс, която е в ранглистата на WTA независимо от напредналата си бременност, обяви, че не знае пола на очакваното дете. „Чакаме”, каза шампионката от Откритото първенство на Австралия. „Очакваме изненада. Наричаме го „бебе”.

Уилямс разкри, че е бременна, миналия месец, когато уж случайно публикува снимка в „Снапчат”. Тя няма да се върне на корта до края на сезона, но се очаква това да се случи догодина.