Женският национален отбор на България загуби втория сингъл срещу Норвегия в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира "Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Резултатът до момента е 1:1 победи, но предстои срещата на двойки, която ще определи крайният победител.

Във втория двубой Гергана Топалова загуби от Малене Хелгьо с 0:6, 2:6 за 56 минути.

По-рано днес в първия сингъл Лия Каратанчева направи обрат и спечели срещу Улрике Ейкери с 3:6, 6:4, 6:4 за 2:14 часа. Това е трета победа от три мача на сингъл за българката.

Ейрике все първия сет, след като направи два пробива, но във втората част Каратанчева взе подаването й за 5:4 и при свой сервис изравни резултата. В третата част националката поведе с 4:2 и с 5:3 и без проблеми затвори срещата.

На двойки ще играят Каратанчева и Топалова срещу Ейрике и Хелгьо.

До момента България има две победи и едва загуба на турнира. Националките се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи. Преди днешните мачове България дели второто място в класирането с отбора на Швеция. Сърбия е лидер в подреждането с три победи и без загуба. На четвърто и пето място са Дания и Норвегия с баланс 1-2, а Хърватия е на последната позиция с три поражения. Утре България ще играе срещу Дания.

Националният отбор е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на тима е Дора Рангелова.